TKV dartteam

Darten bij TKV

Enige jaren geleden werd darten een steeds populairdere bezigheid.
Henry Hazelaar en Edwin Abbink gingen ooit 1x inde week squashen en daarna darten
bij sporthal "Jachtlust".
Die groep werd alsmaar groter en Arno Hazelaar heeft toen zijn garage omgebouwd tot een
waar dart café genaamd "de Herensociëteit".
Ze noemde hun team "Barrel and Shaft" tevens de naam van hun website.
In Uchelen, in café "Back in Town" was een zelfde groep jongens aan het darten.
Eén van die darters is familie van Arno en toen er over gepraat werd, werd het idee geopperd eens tegen elkaar te gooien.
Dit werd een koppelwedstrijd die 2x per jaar gehouden zou worden, 1x in Uchelen en
1x bij TKV(de garage van Arno was hiervoor te klein) en er waren een aantal spelers meer nodig om dit te kunnen doen.
Dit werd zo 2 jaar lang gedaan, echter darten steeg nog steeds in populariteit en de groep
werd te groot om bij Arno in de garage te blijven spelen en zo werd besloten in de "Bunker"
te gaan gooien.

Vorig jaar is in de statuten opgenomen dat darten het kaarten en ook jeu de boule(de banen hiervoor zijn reeds gerealiseerd) een tot de vereniging behorende activiteit is.
Dit vanwege de jaarlijkse koppel toernooien en maandelijkse single toernooien, welke uiterst succesvol bleken.

In het voorjaar van 2006 is er voor het eerst serieus gesproken over deelname aan de reguliere dart competitie, dit kwam echter niet van de gond doordat een aantal spelers door de weeks een dan wel heel druk schema zouden hebben en privé weinig tijd over zouden hebben.
In het voorjaar van 2007 is hier opnieuw over gepraat en is het éérste officiële dart team van TKV tot stand gekomen.Het team bestaat uit spelers die van oorsprong ook deel uitmaakten van de "Herensociëteit"en/of meededen tegen B.I.T. aangevuld met nog één nieuwe speler.
Het team bestaat nu uit de volgende spelers: Bart Krosse, vaste speler tevens teamcaptain
                                                                        Henry Hazelaar, vaste speler
                                                                        Hans Kogelman, vaste speler
                                                                        Michel Mäkel, vaste speler
                                                                        Edwin Abbink, reserve
                                                                        André Huisman, reserve
                                                                        Gerard Kamphuis, reserve
                                                                        Marcel Hurenkamp, reserve

Om alles financieel rond te krijgen zijn sponsoren gezocht en dat is ook gelukt.
Alle kosten die gemaakt moesten worden waaronder de dart shirts zijn door de sponsors gedekt. De hoofd sponsor is Tim Loonstra woning stoffering en als zodanig ook te zien als sponsor op de shirts.

De spelers hebben ook zelf hun inschrijfgeld voor deelname aan de competitie betaald.
Het dart team van TKV speelt in het district van de DVS(Dart Vereniging Stedendriehoek)
Er word gespeeld gespeeld in de 4e Divisie J.
Je kunt hier meer over zien op de webside www.stedendriehoekdarts.nl

Kom eens een avond darten(als het team een thuiswedstrijd heeft) of kom alleen gezellig kijken en ons team aanmoedigen.
Wellicht volgen er volgend seizoen meer teams.

Teamcaptain TKV
Bart Krosse